29 Απρ 2022

«γύρω γύρω θάλασσα», φωτογραφίες και σημειώσεις ημερολογίου από τη νήσο χίο




μόλις εκδόθηκε το βιβλίο μου με τίτλο γύρω γύρω θάλασσα.

το βιβλίο είναι ένας διαφορετικός άτλαντας της χίου· μια προσωπική τοπογραφία από φωτογραφίες, αποσπάσματα ημερολογίου, αφηγήσεις και μικρές ιστορίες που αναζητώντας το παρόν σκοντάφτουν συνεχώς στο παρελθόν. 

στο νησί το αστικό παρελθόν και παρόν δεν επιτρέπουν μεγάλες παρεκτροπές, ο καθωσπρεπισμός είναι η κανονικότητα. από τη μια σε διευκολύνει να πορευθείς στα σίγουρα ―πατάς εκεί που πατούν κι οι άλλοι― από την άλλη σε εμποδίζει να δημιουργήσεις το δικό σου βλέμμα και να φτιάξεις το δικό σου νέο κόσμο. 

οι επιθυμίες και η μνήμη διαμορφώνουν το βλέμμα μας. οι φωτογραφίες και τα κείμενα του βιβλίου χαμηλόφωνα και αποσπασματικά προσπαθούν να υπερβούν την ακέραιη αλλά σαθρή εικόνα της κανονικότητας και πότε ίσια, πότε λοξά χαιρετίζουν την ατακτοποίητη ομορφιά και ελευθερία που κρύβει ο τόπος.










το βιβλίο σχεδιάστηκε και εκδόθηκε από τον γιάννη καρλόπουλο και τις εκδόσεις φωταγωγός. είναι 152 σελίδες, 15,5x23 εκ. και έχει αρχική τιμή 17 ευρώ. ISBN 978-618-80737-3-9

διατίθεται στο κατάστημα μας στην κώμη και στην καλαμωτή της χίου και από τις επόμενες μέρες στα βιβλιοπωλεία της χίου και σε βιβλιοπωλεία της αθήνας.

το αποστέλλουμε με τα ελτα σε όλη την ελλάδα. ioanniskostaris@yahoo.gr












Δεν υπάρχουν σχόλια: