17 Αυγ 2015

20150816 4 φωτογραφίες από ένα όμορφο σπίτι

20150815 1 φωτογραφία από την αυλωνιά


20150815 1 φωτογραφία από την καλαμωτή


γεννήθηκαν από το σαράντα τέσσερα ως το σαράντα οκτώ, στον ανθό της νιότης τους έφυγαν όλοι μετανάστες οι τρεις  στην αμερική, ένας στον καναδά, ένας στην αθήνα -εσωτερικός μετανάστης- κι ο τελευταίος που ήρθε στην νότια αφρική. ο ένας έχει επιστρέψει, ο άλλος έρχεται συχνά, ο τρίτος κάθε δεύτερο χρόνο, οι άλλοι σπάνια. ενθουσιάστηκαν με τη συνάντηση, είπαν αυτά που λένε οι φίλοι όταν έχουν χρόνια να βρεθούν. "μια μηχανή κανείς", στάθηκαν σε ημικύκλιο και η κόρη του ενός τους φωτογράφησε.

νοτιάς με ζέστη και υγρασία, όλος ο κόσμος μπροστά στην παναγιά είχε ιδρώσει, κυρίως οι άνδρες που φορούσαν πουκάμισα.

20150814 1 φωτογραφία από την καλαμωτή


20150814 άσκηση θάρρους


8 Αυγ 2015

20150808 στου τουρισμού την εποχή Ι και ΙΙ

Ι.
- έχετε τοπικά αναψυκτικά;
  ναι, αυτά εδώ, χιών, είναι παλιά εταιρία.
- αυτά και τα δύο είναι πορτοκαλάδες;
  με το πορτοκαλί καπάκι, πορτοκαλάδα και με το λευκό μανταρινάδα, τα άλλα είναι λεμονάδα, γκαζόζα και βυσσινάδα.
- έτσι μπράβο γιατί ήμασταν χθες στους καταρράκτες και είχαν μόνο λουξ, μα να είμαστε διακοπές και να πίνουμε αυτά που βρίσκουμε και στην αθήνα;
- πολύ ωραίο το μαγαζί σας, μου θύμησε το καφενείο του ναπολέοντα στους καλαρρύτες.

μεσημέρι στο μαγαζί δύο οικογένειες ελλήνων τουριστών με μικρά παιδιά.

ΙΙ.
τι έχετε εδώ να δούμε;
τι εννοείτε;
υπάρχει κάτι που πρέπει να δούμε; κάποιο αξιοθέατο;
κάντε μια βόλτα κάτι θα βρείτε.

πέρσι τέτοιες μέρες, πάλι μεσημέρι, σταμάτησε αυτοκίνητο με ζευγάρι τουριστών από την τουρκία με φωτογραφικές μηχανές, βγήκαν και κοίταζαν τριγύρω.

4 Αυγ 2015

20150804 ημερολόγιο καταστήματος

το βράδυ που γύρισε ο βασίλης από τη δουλειά έφερε είκοσι ευρώ, του λέω πάμε να ψωνίσουμε και να δώσουμε και ότι μείνει για αυτά που χρωστάμε· δέκα μέρες που πήγαμε στη Βουλγαρία το ψυγείο δεν είχε τίποτα. ε ήρθαμε του λέω να πιούμε μια μπύρα, καθήσαμε έξω μετά ήρθαν κι άλλοι τους κέρασε, φύγανε δέκα ευρώ. μείνανε δέκα, πάω στο δημητρό, ένα σαράντα το κιλό οι ντομάτες, πολύ ακριβές, πήρα τρεις ένα κιλό, πήρα και δυο πιπεριές πλήρωσα τέσσερα ευρώ, μείναν έξι να αυτά που ψώνισα τώρα, δεν έμεινε τίποτα.
μας έσπασαν και το μηχανάκι που λείπαμε, το είχαμε απέναντι από το σπίτι, το πήραμε από έναν πακιστανό διακόσια ευρώ αλλά ήταν καλό, με ένα ευρώ βενζίνη πηγαίναμε στη χώρα, δεν είχε πρόβλημα μας σήκωνε μια χαρά και στο λιντλ που πηγαίναμε, δεν είχε πρόβλημα με το βάρος. μας το πέταξαν κάτω στον ποταμό και έσπασαν και το τιμόνι, τώρα που θα βρούμε εξακόσια-οκτακόσια ευρώ να πάρουμε άλλο, με είκοσι ευρώ που παίρνει τη μέρα ο βασίλης;


μονόλογος της ραΐσας