7 Ιουν 2018

20180607 χάρτης νήσου χίουπροσπαθήσαμε να φτιάξουμε ένα χάρτη που βλέποντας τον να θέλεις να τον κρεμάσεις στον τοίχο γιατί θα είναι όμορφος και κατανοητός. με βάση τη ζωγραφική να φανερώνει το πνεύμα  του νησιού, δηλαδή στοιχεία από την παράδοση, από το παρελθόν και το παρόν του, τις αγροτικές καλλιέργειες, την κτηνοτροφία, την πανίδα και την χλωρίδα, τα μνημεία κτλ. όλα αυτά  να αποδίδονται εικονογραφικά, ώστε με μια ματιά ο θεατής να αντιλαμβάνεται τα βασικά χαρακτηριστικά του νησιού και εύκολα να του αποτυπώνεται η γενική εικόνα.

έχουμε παραλείψει αρκετά πράγματα για να μην τον φορτώσουμε αλλά και κάποια γιατί τα ξεχάσαμε, έχουμε κάνει λάθη σε κάποια τοπωνύμια και σίγουρα θα υπάρχουν και άλλα που δεν έχουμε εντοπίσει. Γι αυτό μπορείς να τον πεις και συλλεκτικό· αλλά και γιατί είναι η πρώτη έκδοση σε λίγα αντίτυπα, δεν διπλώνει εύκολα, και η επόμενη μπορεί να είναι αρκετά διαφορετική.

η ιδέα στηρίχτηκε σε ένα πολύ όμορφο χάρτη της αίγινας, της δεκαετίας του ογδόντα, του ζωγράφου πέρη ιερεμιάδη· τον δικό μας σχεδίασε ο βασίλης γεωργίου από το εργαστήριο design karlopoulos and associates. οι διαστάσεις του είναι 50χ70 εκατοστά, η τιμή πώλησης 4.50 ευρώ και για την ώρα διατίθεται μόνο στο παντοπωλείο μας στην κώμη, τηλ. 2271071694.
Δεν υπάρχουν σχόλια: