20 Ιουν 2020

20200620 βιβλία

Σήμερα παραλάβαμε ψωμιά, γάλατα και γιαούρτια, φυστικοβούτυρα, μουστάρδες και βιβλία. Στα ράφια πίσω από το ταμείο, έχουμε βιβλία. Όχι πολλά· μια επιλογή από τις πρόσφατες κυκλοφορίες και κάποια ακόμα εξαιρετικά, χωρίς απαραίτητα να είναι από τα πιο ευπώλητα.



Παλιά σε αυτά τα ράφια είχαν προϊόντα καπνού, αρκετοί πελάτες βλέπουν ακόμα τσιγάρα. Εννιά στους δέκα που μπαίνουν στο μαγαζί δεν ασχολούνται καθόλου με τα βιβλία, σαν να είναι κενός ο χώρος αυτός, μάλλον δεν τα βλέπουν γιατί δεν τους ενδιαφέρουν -οικονομία στην όραση-. Που και που όμως, ένας, μία, κάποιος άγνωστος που έχει έρθει διακοπές στο νησί (αυτά μέχρι πέρσι φυσικά), χαμογελά με έκπληξη που βλέπει βιβλία και μάλιστα αυτά τα βιβλία, που ίσως είναι δύσκολα, όχι απαραίτητα γνωστά, αλλά είναι όμορφα απέξω και από μέσα.


Δεν πουλάμε βιβλία για να μας μείνουν χρήματα, αλλά γιατί μας αρέσουν τα βιβλία και αυτή η μικρή έκπληξη των λίγων πελατών που ήρθαν να πάρουν γάλα ή φρούτα και φεύγουν και με ένα βιβλίο που δεν είχαν σκεφτεί ποτέ ότι θα βρουν εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: