19 Ιαν 2009

4 φωτογραφίες από το σπίτι της Έρης +μια συνταγή!






έμαθα τα site lastfm.com και livestation.com, και έφαγα, κους κους με φύτρες και σάλτσα από σόγια και κρέμα από καρύδα

Aκολουθεί η συνταγή:
Κους κους με Μίσο, τζίντζερ και φύτρες σογιας

Βάζεις σε ένα μπωλ λίγο κουσκούς, προσθέτεις καυτό νερό μέχρι να ξεπεράσει λίγο τη στάθμη του κουσκούς και το αφήνεις να φουσκώσει για 5'.
Αν οι φύτρες σόγιας που έχεις προέρχονται απο βαζάκι, τις ξεπλένεις πολύ καλά και τις μουλιάζεις μέσα σε λεμόνι (σε άλλο μπωλάκι) για όσο χρόνο περιμένεις για το κουσκούς. Αν δεν έχεις φύτρες, δεν πειράζει.
Σε ένα 3ο μπωλάκι λιώνεις με πολτοποιητή σκόρδου ένα ικανό κομμάτι τζίντζερ 4-5 εκ. και πάχους 2 εκ. Εκεί προσθέτεις και 4-5 κουταλάκια του γλυκού Μίσο, κατα προτίμηση το είδος "Genmai Miso" δηλαδη Μίσο σόγιας-ρυζιού.
Ρίχνεις λίγο νεράκι "με το μάτι" και ανακατεύεις πολύ καλά μέχρι το μίγμα να γίνει βελούδινο και κρεμώδες. Τότε στραγγίζεις τις φύτρες από το λεμόνι, τις ρίχνεις στο Μισοτζιντζερ μείγμα και ανακατεύεις. Τέλος ρίχνεις αυτό το τελικό μείγμα πάνω στο κουσκούς που έχει τώρα πια φουσκώσει, και ανακατεύεις καλά καλά.

Είναι δυναμωτικό,αποτοξινωτικό, και δίνει ενέργεια για πολλές ώρες.

Καλή Όρεξη!!!

_Έρη_

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

lastfm.com ειναι σωστα.
xxx

Ανώνυμος είπε...

Κους κους με Μίσο, τζίντζερ και φύτρες σογιας.

Βαζεις σε ενα μπωλ λιγο κουσκους, προσθετεις καυτο νερο μεχρι να ξεπερασει λιγο τη σταθμη του κουσκους και το αφηνεις να φουσκωσει για 5'.
Αν οι φυτρες σογιας που εχεις προερχονται απο βαζακι, τις ξεπλενεις πολυ καλα και τις μουλιαζεις μεσα σε λεμονι (σε αλλο μπωλακι) για οσο χρονο περιμενεις για το κουσκους. Αν δεν εχεις φυτρες, δεν πειραζει.
Σε ενα 3ο μπωλακι λιωνεις με πολτοποιητη σκορδου ενα ικανο κομματι τζιντζερ 4-5 εκ. και παχους 2 εκ. Εκει προσθετεις και 4-5 κουταλακια του γλυκου Μίσο, κατα προτιμηση το ειδος "Genmai Miso" δηλαδη Μίσο σογιας-ρυζιου.
Ριχνεις λιγο νερακι με το ματι και ανακατευεις πολυ καλα μεχρι το μιγμα να γινει βελουδινο και κρεμωδες. Τοτε στραγγιζεις τις φυτρες απο το λεμονι, τις ριχνεις στο Μισοτζιντζερ μειγμα και ανακατευεις. Τελος ριχνεις αυτο το τελικο μειγμα πανω στο κουσκους που εχει τωρα πια φουσκωσει, και ανακατευεις καλα καλα.

Ειναι δυναμωτικο,αποτοξινωτικο, και δινει ενεργεια για πολλες ωρες.

Καλη Ορεξη!!!

_Ερη_

Georgios Giannopoulos είπε...

να περάσουμε και καμιά βόλτα να γράψουμε κανένα cd;