15 Ιουν 2017

20170615 από την καλαμάτα στη χίο / αντικείμενο CP349063477GR
την τρίτη δεκατρείς ιουνίου, κάποιος από τις εκδόσεις κόκκινο παρέδωσε στο ταχυδρομικό κατάστημα καλαμάτας, της πλατείας τελωνείο στην παραλία, ένα δέμα με αποστολέα τον γιάννη κωσταρή στην κώμη της χίου· πρέπει να ήταν εννιά και τριάντα το πρωί.

το δέμα παραλήφθηκε από τον αρμόδιο υπάλληλο, ζυγίστηκε, συμπληρώθηκαν τα απαραίτητα έγγραφα, πληρώθηκε και τοποθετήθηκε με τα άλλα δέματα. στις μία και τριάντα έξι φορτώθηκε σε μεταφορικό μέσο, πιθανόν από τον οδηγό του μέσου και μεταφέρθηκε στο μι,δέλτα – δέλτα,σίγμα των ελτά μεσσηνίας (πιθανόν μονάδα διαλογής-διαμετακομιστικό κέντρο;), ξεφορτώθηκε εκεί (από τον οδηγό; από άλλο υπάλληλο;) στις τρεις και επτά πρώτα και αμέσως φορτώθηκε σε άλλο μεταφορικό μέσο με προορισμό το κάπα δέλτα τρίπολης (μάλλον πάλι κέντρο διαλογής).

στις τρεις και πενήντα δύο(γρήγορα!) έφτασε στο κάπα-δέλτα τρίπολης. δυο ώρες αργότερα φορτώθηκε μαζί με άλλα δέματα για να φύγει για το διαμετακομιστικό κέντρο αττικής.

έξι ώρες αργότερα, δηλαδή στις έντεκα και πενήντα ένα, φορτώθηκε σε μεταφορικό μέσο με προορισμό το δέλτα κάπα ρουφ όπου και έφτασε στις δώδεκα και μισή. την τετάρτη το πρωί φορτώθηκε για το δέλτα κάπα πειραιά, όπου και έφτασε στις έντεκα και δέκα. δυο ώρες αργότερα, τοποθετήθηκε με άλλα δέματα με προορισμό την νήσο χίο. στις έξι και είκοσι φορτώθηκε σε μεταφορικό μέσο και μεταφέρθηκε στο πλοίο για χίο· υποθέτω στο αριάδνη που έφυγε στις εννιά της ίδια μέρας και έφτασε στη χίο, στις πέντε και μισή το πρωί της πέμπτης.

στις εννιά και μισή της ίδιας μέρας έφτασε στο ταχυδρομικό κατάστημα καλαμωτής (νωρίτερα πρέπει να πέρασε από το κεντρικό κατάστημα της χίου). στις έντεκα και μισή έλαβα μια κλίση από το ταχυδρομικό κατάστημα: «έλα γιάννη, έχεις ένα δέμα». λίγο αργότερα το παρέλαβε ο αδελφός μου και στις τρεις το μεσημέρι το μετέφερα από την καλαμωτή στην κώμη που είναι το κατάστημα μου.

για να φτάσει στα χέρια μου, το δέμα που ξεκίνησε το ταξίδι του δυο μέρες νωρίτερα από την καλαμάτα, μεσολάβησαν δέκα με δεκατρείς εργαζόμενοι των ελτά των νομών μεσσηνίας, αρκαδίας, αττικής και χίου. τις πληροφορίες της συνέλεξα από την δυνατότητα που σου δίνει το σάιτ των ελτά για εντοπισμό αντικειμένων.

αν αντί για αυτές τις πληροφορίες έγραφε τα ονόματα των εργαζομένων και ίσως ένα μικρό βιογραφικό και μια φωτογραφία -φυσικά σε κόντρα όλων των αρχών προστασίας προσωπικών δεδομένων- το μικρό μου δέμα εκτός από το εξαιρετικό του περιεχόμενο, θα φανέρωνε -ίσως- κάτι από την αύρα όλων αυτών των ανθρώπων.Δεν υπάρχουν σχόλια: