4 Φεβ 2018

20180204 ολύμποι-σαλάγωνα-αγία δύναμη








πεζοπορία με αφορμή την κοπή της πίτας του συλλόγου «φίλοι μονοπατιών χίου»
στο μονοπάτι ολύμποι-σαλάγωνα-αγία δύναμη.

 

... αυτό είναι το λάδανο, το καλύτερο από όλα τα βότανα, πολύ καλύτερο από το τσάι.

... αυτό να τραβήξεις φωτογράφε· διάβασε τη γράφει:«δαπάνη κοινότητος ολύμπων 1956». τότε ήταν υποχρεωτικά δύο μεροκάματα το χρόνο από όλους τους κατοίκους για κοινοφελή έργα.

...οι ολύμποι είναι το ωραιότερο χωριό της ελλάδας και ένα από τα πέντε ωραιότερα της ευρώπης -δεν έχουν αποφασίσει ακόμα πιο είναι πρώτο. αν θέλετε να αγοράστε σπίτι και να διασώσετε την μεσαιωνικότητα του χωριού, μπορείτε με πέντε έως είκοσι χιλιάδες, ανάλογα πόσο μεγάλο το θέλετε. να ξέρετε όμως ότι χρειάζονται πενταπλάσια χρήματα για να το αναπαλαιώσετε. 

... βλέπετε απέναντι στη χερσόνησο το μοναχικό σπίτι, εκεί που αφρίζουν τα κύματα. εκεί μένει ο γ.μ. πρώην οϋκάς. αυτός κοιτάζει τη θάλασσα και ξεχωρίζει τα υποβρύχια που περνούν στα πέντε μίλια, μόλις βγάζουν το περισκόπιο και του κάνουν σήμα με καθρεφτάκια -είναι πρώην συνάδελφοι του, έχουν κώδικες να συννενοούνται αυτοί- τότε ο γ. βάζει το μαχαίρι του στο στόμα και μ' ένα μακροβούτι καλύπτει τα πέντε μίλια και φτάνει στο υποβρύχιο. φεύγουν με τους συναδέλφους του και πάνε κρυφά στα βάθη της τουρκίας και κάνουν δολιοφθορές.

αποσπάσματα από τη ροή πληροφοριών πεζοπόρου, κατοίκου της περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: